martes, 17 de junio de 2008

Reportaxe do quinto obradoiro de cociña

O martes da semana pasada, 10 de xuño, tivemos na escola o quinto obradoiro de cociña, no que Juan Carlos nos aprendeu a preparar tres tipos de fritos:
Tempura de verduras:
- Auga moi fría
- Sal
- Fariña
- Verduras en xuliana: cebola, porro, cenoria, cabaciño, pemento, ...
Ponse nun bol unha pouca auga, o mais fría posible, botáselle o sal, e vaise engadindo fariña e misturando coas varillas ata conseguir a textura dunha crema lixeira. Con esta crema rebózanse as verduras cortadas en xuliana e frítense en abundante aceite.

Gambas en gabardina:
- 2 claras de ovo
- Maicena
- Sal
- Gamas peladas, deixándolle a cola

Póñense nun bol as claras de ovo, botáselle sal, e vaise engadindo maicena e misturando coas varillas ata conseguir a textura dunha crema algo espesa. Con esta crema rebózanse as gambas, ás que se lle pode poñer un palillo se non teñen a cola, e frítense en abundante aceite.

Buñuelos de vento:
- 150 gr de auga
- 150 gr de margarina
- 150 gr de fariña
- Sal
- 2 ovos

Ponse a ferver a auga co sal e a margarina, e cando ferve sepárse do lume e engádese a fariña de golpe, misturando ben cunha espátula. Despois vanse engadindo os ovos un a un, ata conseguir unha crema homoxénea. Cunha culler cóllense pequenas porcións que se botan na sartén, e formarán bolas.


Todos, ata os mais pequenos, colaboramos na elaboración das receitas, e finalmente degustamos o resultado. Todo estaba riquísimo!

No hay comentarios: